Over dit initiatief

Deze website is een eerbetoon aan De Wandelpier. Deze pier is de meest tot de verbeelding sprekende attractie van Vlissingen en omstreken. Initiatiefnemer is Thomas Siahaya uit Vlissingen. Hij wil mensen kennis laten maken met de Wandelpier van toen.

Teken de petitie “De Wandelpier van Vlissingen moet terug”

1939 De Wandelpier van Vlissingen met op de voorgrond restaurant Wilhelmina Maar ook een pleidooi houden door een petitie op Facebook dat wellicht leidt tot de terugkeer van De Wandelpier aan de boulevard van Vlissingen.

De geschiedenis in het kort

Vele mensen weten het misschien niet, maar eind jaren 30 van de vorige eeuw had Vlissingen een heuse pier. Met de bouw van de De Wandelpier werd in 1934 begonnen. Op 30 mei 1936 werd deze in gebruik genomen.

Door de Tweede Wereldoorlog was de pier maar een kort bestaan gegund. Op 24 april 1942 werd -op last van Duitsers- begonnen met het afbreken van de pier. Om zo een landing van de geallieerden te voorkomen. Resten van de vernielde pier werden verwijderd in 1947.

Deze website is organisch. Dat houdt in dat er telkens nieuwe verhalen, foto’s en films worden gepubliceerd. Uit het verleden, en hopelijk ook over wat de toekomst gaat brengen. Krijgt Vlissingen weer een wandelpier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *